Missie
Het AGV wil voor de regio Gelderse Vallei (GV) de antistollingszorg optimaliseren (kwaliteit, inhoud en proces). Ze zal deze actueel houden en daarbij de betrokkenheid van de hele keten stimuleren. Patiënten in de regio GV krijgen kwalitatief goede, up-to-date en toegankelijke antistolling ketenzorg, waarbij het proces- en casemanagement binnen deze keten is geborgd en waar voor alle betrokken partijen (24/7) één vraagbaak/loket is. Dit moet leiden tot betere zorg met minder complicaties.
Visie
- Het AGV zal hiertoe regionaal één overkoepeld, antistolling breed, transmuraal (behandeling en begeleiding) protocol opstellen. Dit protocol wordt gevoed vanuit de diverse bestaande internationale, landelijke en lokale protocollen en richtlijnen. Het wordt gedragen door en is toegankelijk voor alle betrokken partijen in de lokale antistollingsketen. Er mogen geen ‘drempels’ tussen de diverse kolommen bestaan. De overdracht en communicatie in de keten moet duidelijk en helder zijn.
- Het proces zal volgens het bestaande RTA protocol (stroomschema) gaan verlopen. Tevens dient de LSKA 2.0 hier als sturend element.
- Wetenschap, expertise, innovatie, kennisdeling en scholing belangrijke doelstellingen van het AGV vormen.
- Het AGV zal zich evolutionair, stapsgewijs (plan, do, check en act) en flexibel gaan ontwikkelen.
- De inhoud (uitkomsten) alsmede het proces (gebruik en implementatie) zullen zoveel als mogelijk is meetbaar worden ingericht.
- Het AGV zal als antistollingszorg ‘netwerker’ en ‘spokesperson’ naar de hierbij betrokken (veld)partijen en stakeholders (overheid, zorgverzekeraars, patiëntenorganisaties, koepels, etc.) optreden.
- De kardinale stakeholders, te weten patiënten/cliënten en zorgverzekeraars, zullen actief bij de ontwikkeling en implementatie betrokken worden.
Status AGV
Het AGV is een platform van de ketenpartners antistolling uit 1e en 2e lijn in de Gelderse Vallei en daarmee geen zelfstandige rechtspersoon. Het AGV gebruikt geen data die te herleiden zijn tot individuen en derhalve is de AVG niet aan de orde.